Dr. Kaufman

Acteur: Vincent Schiavelli
Film: Tomorrow Never Dies


Huurmoordenaar Dr. Kaufman is in dienst van mediatycoon Elliot Carver. Tevens is Kaufman expert in chakra-marteling. Het martelrecord van de huurmoordenaar staat op 52 uur. Stamper, die Kaufman als een vaderfiguur ziet, hoopt dat record ooit te verbreken.

Dr. Kaufman heeft een korte ontmoeting met James Bond op diens hotelkamer, waar het dode lichaam van Paris zich bevindt. Op het moment dat Bond zijn kamer binnenkomt, is er een nieuwsbericht op de tv te zien, waarin verteld wordt dat Carvers vrouw Paris dood is gevonden in een hotelkamer, met naast zich het levenloze lichaam van een onbekende man.

Als Bond bij Paris neerknielt, introduceert Dr. Kaufman zich. Hij houdt Bond onder schot. Voordat de moordenaar met zwaar Duits accent Bond zal neerschieten, wil hij eerst weten waar Bond de rode doos met de encoder heeft verstopt, een belangrijk apparaat waarmee Carver satellieten kan beïnvloeden.

De encoder ligt opgeborgen in Bonds BMW 750i, maar Carvers mannen komen met geen mogelijkheid de zwaar vergrendelde auto binnen. Bond beweert dat de auto geopend kan worden met zijn telefoon, door recall-3-send in te voeren. Op het moment dat Kaufman dit doet, schiet er een stroomstoot uit de telefoon die hem zodanig in beroering brengt, dat Bond hem kan overmeesteren. Zonder pardon schiet 007 Kaufman dood.