Manuela

Actrice: Emily Bolton
Film: Moonraker



Als James Bond het spoor van Venini Glass in Venetië volgt, komt hij in Rio de Janeiro in Brazilië terecht. Daar wordt hij opgevangen door Manuela, zijn contactpersoon in Rio.

Manuela werkt voor Station VH. Zij weet dat het bedrijf Carlos & Wilmsberg (het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het transport van Hugo Drax’ chemische wapens) een grote speler is in Rio.

Als die avond het carnaval wordt gevierd, brengt Manuela Bond naar het pakhuis aan Carioca Avenue. Buiten houdt zij de wacht, terwijl Bond het pand via het dak weet binnen te dringen.


Vanuit de verte komt een gekostumeerde clown op Manuela aflopen. Het is een reusachtige en angstaanjagende verschijning. Als de clown zijn masker afneemt, blijkt het niemand anders te zijn dan Jaws. De reus grijpt Manuela om haar dood te bijten.


Dan verschijnt Bond weer op het dak. Hij springt bovenop Jaws en weet de beul net op tijd te stoppen. Op het moment dat Jaws Bond wil aanvallen, komt een groep carnavalvierders op het trio aflopen. De feestgangers klampen zich vast aan Jaws en nemen hem mee het feestgedruis in.

Bond en Manuela blijven ongedeerd achter.