Sheriff J.W. Pepper

Acteur: Clifton James
Films: Live and Let Die ••• The Man with the Golden Gun


De cartooneske sheriff J.W. Pepper is een agent uit Louisiana. Hij is nogal tevreden met zichzelf en schreeuwt tegen alles en iedereen met een dik Zuidelijk accent. Zonder enig effect trouwens, er is niemand die luistert.

Als hij in Live and Let Die een van Mr. Bigs handlangers arresteert, reageert hij net iets te verguld dat hij een zwarte te pakken heeft. Terwijl hij deze Adam de les leest, heeft Pepper niet in de gaten dat per speedboot James Bond en zijn achtervolgers naderbij komen. Bond vliegt met boot en al over Pepper heen, maar de andere boot boort zich finaal in Peppers auto. In de chaos weet ook Adam nog eens te ontsnappen.


Ondanks dat hij baalt van zijn verwoeste wagen, heeft Pepper ook wel zin in een beetje actie. Hij confisqueert een politiewagen en zet een achtervolging op touw. Hij roept zijn zwager Billy Bob op om per boot achter Bond en zijn volgers aan te gaan. Maar Adam is zojuist bij Billy Bob aangekomen en slaat hem bewusteloos, om er vervolgens vanzelf met diens boot vandoor te gaan.

Als Bond zijn achtervolgers stuk voor stuk van zich heeft afgeschud, wil Pepper Bond arresteren. Dan pas hoort hij dat Bond een geheim agent is die samenwerkt met de CIA.

J.W. Pepper duikt een film later nogmaals op. In The Man with the Golden Gun is de sheriff samen met zijn vrouw Maybel op vakantie in Bangkok. Bond is wederom in een achtervolging beland en scheurt langs een rondvaartboot waar Pepper toevallig aan boord zit. De sheriff lacht zich een breuk als hij ziet hoe 007 zijn belagers te slim af is. Pas als hij goed kijkt, ziet hij in Bond een oude bekende. Waarop even het deuntje van Live en Let Die klinkt.


Even later, als Bond Francisco Scaramanga op de hielen zit, treft hij Pepper opnieuw. Bond steelt in alle haast een nieuwe AMC Hornet uit de showroom van een autodealer. Stom toevallig zit Pepper daar op de bijrijdersstoel, schreeuwend om een proefritje. Bond rijdt de pui aan diggelen en ziet dan tot ongenoegen dat, of all people, die blaaskaak van een sheriff naast hem zit. Pepper vindt het allemaal prachtig, al heeft hij geen idee op wie Bond het gemunt heeft.

Als plots blijkt dat Scaramanga aan de andere kant van een rivier rijdt, en Bond hem zodoende onmogelijk kan bijhouden, verzint de geheim agent snel een plan. Bij het passeren van een kapotte brug begint hem iets te dagen. Hij zet de AMC Hornet schrap, neemt een korte aanloop en zwaait de wagen met een schroefbeweging over het water. J.W. Pepper duikelt achterover, maar heeft de dag van zijn leven.


Echter krijgt Bond Scaramanga niet te pakken, aangezien deze er vandoor gaat met zijn tot vliegtuig omgevormde wagen. Als uiteindelijk de Thaise politie ter plaatse is, zegt Pepper het wel even te regelen. Met opgeheven hoofd loopt hij op de agenten af, maar de sheriff wordt direct in de boeien geslagen.

<<< Terug naar LIVE AND LET DIE
<<< Terug naar THE MAN WITH THE GOLDEN GUN