Rosie Carver

Actrice: Gloria Hendry
Film: Live and Let Die


Rosie Carver werkt als dubbelagent voor Dr. Kananga, de premier van het Caribische eiland San Monique. Rosie voorziet hem van belangrijke informatie dankzij haar andere baan: die van CIA-agente.

Rosie doet zich voor als Bonds echtgenote om zodoende zijn hotelkamer binnen te dringen. Als Bond haar ontdekt, bekent Rosie een collega van Bonds CIA-vriend Felix Leiter te zijn. Maar dan ontvangt Bond een anonieme tarotkaart, waarmee Kananga's slavin Solitaire wil laten weten dat Rosie niet te vertrouwen is.

Bond laat Rosie niets merken en neemt haar mee op zee om op onderzoek te gaan bij Kananga's plantages. Midden in de jungle aangekomen, confronteert Bond haar met de tarotkaart. Rosie kan niet anders dan bekennen, maar voegt daar gelijk aan toe dat zij gedood zal worden als ze iets vertelt. Bond is niet gediend van haar gevlei en neemt haar onder schot.

Maar dan raakt Rosie pas echt in paniek, niet van het pistool, maar van de vogelverschrikker die zij plots ziet staan. Ze zet het op een lopen, en nog voordat Bond haar heeft kunnen inhalen, wordt zij dodelijk getroffen door een projectiel uit een van de vogelverschrikkers van Kananga.