Mr. Wint & Mr. Kidd

Acteurs: Bruce Glover & Putter Smith
Film: Diamonds Are Forever


Misschien wel het meest illustere duo uit de Bond-films: Mr. Wint en Mr. Kidd. De onafscheidelijke handlangers van Blofeld in Diamonds Are Forever, die er met zichtbaar plezier op los moorden.

Aan Wint en Kidd de taak om iedereen die in aanraking met de diamanten komt, om te leggen. In de woestijn van Zuid-Afrika moet Dr. Tynan het ontgelden door een steek van een schorpioen, waarna het duo even later een helikopter opblaast.


In Amsterdam verdrinken zij Mrs. Whistler in de Amstel, stand-upkomiek Shady Tree legt door hun toedoen het loodje in zijn kleedkamer in Las Vegas en Plenty O'Toole gooien ze met een blok beton aan haar benen in het zwembad.

Diverse keren proberen zij ook James Bond om te leggen. De eerste keer in het crematorium van Slumber, waar zij 007 in een doodkist de oven inschuiven. Bond weet ternauwernood te ontkomen.


De tweede keer wordt 007 bedwelmd door Blofeld, waarna Wint en Kidd hem in een ondergrondse pijpleiding begraven. De laatste keer als Bond met Tiffany Case per cruiseschip terug naar Engeland vaart, en Wint en Kidd zich ook aan boord begeven.


Het tweetal geeft zich uit als bedienden op het schip als zij Bond en Tiffany een diner aanbieden, waarbij zij het koppel willen opblazen met een 'bombe surprise', een bom verstopt in een taart.

Ondanks dat Bond diverse malen in aanraken met het duo is geweest, heeft hij ze nooit eerder gezien. Echter ruikt Bond letterlijk onraad als hij Wints sterke aftershave ontwaart.


Als Wint en Kidd merken dat hun spel over is, steekt Mr. Kidd twee shaslicks in brand, waarmee hij Bond wil aanvallen. Ondertussen probeert Mr. Wint 007 te wurgen met een ketting. Bond weet een fles Courvoisier stuk te slaan, waarmee hij Kidd in lichter laaien zet. De moordenaar springt brandend van boord. Tiffany probeert te helpen door de taart naar Mr. Wint te gooien, echter valt daarbij de bom op de grond. Wint wordt hierdoor afgeleid, waardoor Bond kans ziet de bom te grijpen en in één beweging met Mr. Wint en al van boord te kiepen. Nog voordat Wint het water raakt, ontploft hij.Mr. Wint en Mr. Kidd zijn het enige bekende homoseksuele koppel uit de Bond-films. Ze zijn meer stripfiguren dan echt dreigende tegenstanders. Ze maken elkaars zinnen af en hebben een komisch voorkomen. Daardoor zijn ze ver over de top, maar een heerlijk in-en-in-slecht boevenduo.

<<< Terug naar DIAMONDS ARE FOREVER