Honey Ryder

Actrice: Ursula Andress
Film: Dr. No



Met de eerste Bond-girl Honey Ryder is het meteen raak, het archetype van de Bond-vrouw is geboren: sterk, atletisch en bovenal mooi. Als Honey op Dr. No's eiland Crab Key uit de zee rijst, raakt ze niet alleen betrokken bij de missie van James Bond. Ze raakt ook meteen een gevoelige snaar bij de bioscoopbezoeker. Nog altijd is de introductie van Ursula Andress als Honey Ryder één van de hoogtepunten uit de filmserie.


Voordat Honey Bond ontmoet, reist zij samen met haar vader de wereld over. De zoöloog van beroep verdwijnt van de een op andere dag als hij een bezoek brengt aan Crab Key. De plaatselijke autoriteiten houden het op verdrinking, maar zijn dochter vermoedt dat de mysterieuze Dr. No achter de dood van haar vader zit.

Als Honey in haar witte bikini uit de zee komt, is Bond direct onder de indruk van haar schoonheid. Honey is echter niet gediend van de vreemdeling, en als Bond een stap dichterbij zet, trekt zij direct haar mes. Als vervolgens blijkt dat Dr. No de zeilboot van Honey op zijn radar heeft waargenomen, beseft zij dat ze zich beter kan aansluiten bij de geheim agent.


De handlangers van Dr. No zetten de achtervolging in op Bond, Honey en Bonds metgezel Quarrel. Als de drakentank plots opduikt en Quarrel door de vlammen wordt verzwolgen, worden Bond en Honey gevangengenomen.

Tijdens hun tocht over Crab Key is het tweetal blootgesteld aan radioactieve straling. Voordat Bond en Honey naar hun 'kamer' mogen, dienen ze eerst grondig gereinigd te worden. Eenmaal schoon raken ze buitenwesten na het drinken van gedrogeerde koffie.


Als ze weer bijkomen is het tijd om de dokter te ontmoeten. Tijdens het diner verzoekt Bond of Dr. No Honey wil laten gaan, aangezien zij niets met de zaak te maken heeft. No bemerkt echter Bonds gevoelens voor Honey en gebruikt haar om hem uit de tent te lokken. Als Bond Dr. No uiteindelijk weet uit te schakelen door hem in zijn eigen kernreactor te gooien, gaat 007 op zoek naar Honey. Die ligt vastgebonden in een kamer die langzaam volloopt met water. Bond is net op tijd om haar van de verdrinkingsdood te redden.

Bond en Honey ontsnappen per boot, luttele seconden voordat Dr. No's kernreactor explodeert en Crab Key wordt verwoest. Honey eindigt samen met Bond in het bootje. Als zij in een innige omhelzing verstrengeld zijn, wordt het tweetal gered door Felix Leiter en zijn mannen.

<<< Terug naar DR. NO