Helga Brandt

Actrice: Karin Dor
Film: You Only Live Twice



SPECTRE Nummer 11, Helga Brandt, is de secretaresse en vertrouweling van Mr. Osato. Als lid van misdaadorganisatie SPECTRE helpt ze Ernst Stavro Blofeld bij zijn poging een Derde Wereldoorlog te ontketenen.

Helga Brandt ontmoet James Bond voor de eerste keer als de geheim agent zich voordoet als ene Mr. Fisher, directeur van Empire Chemicals. Brandt verdenkt de vreemdeling ervan de vorige avond documenten uit Osato's kantoor te hebben gestolen. Brandt en Osato kennen Bonds ware identiteit niet: James Bond is immers 'vermoord' in Hong Kong. De berichten over zijn dood neemt SPECTRE voor waar aan.


Als Bond vertrekt uit Osato's kantoor, beveelt de industrieel om 'Mr. Fisher' te laten vermoorden. Een schone taak voor Helga Brandt. Ze zet een plan op om Bond in de haven van Kobe gevangen te nemen. Als dit na een lange uitputtingsslag is gelukt, staat Brand erop om Bond zelf te verhoren.


Tijdens de verhoring probeert Bond Brandt voor zich te winnen. Hij beweert een industrieel spion te zijn en biedt haar een grote som geld om hem te helpen ontsnappen. Als alles beklonken lijkt te zijn, vliegt het tweetal richting Tokyo. Maar eenmaal in de lucht, houdt ze Bond vast in zijn stoel en zet ze het toestel in brand. Vervolgens vlucht zij per parachute, in de veronderstelling dat Bond de crash niet zal overleven.

Als Brandt en Osato zich moeten verantwoorden tegenover Blofeld, vertelt de SPECTRE-baas dat Bond nog in leven is. Helga Brandt wordt verantwoordelijk gehouden voor deze mislukking, waarop zij door Blofeld aan een school hongerige piranha's wordt gevoerd...