Emilio Largo

Acteur: Adolfo Celi
Film: Thunderball


Emilio Largo is de nummer twee van SPECTRE, de misdaadorganisatie van Blofeld. Hij leidt een operatie om de NAVO-landen een som van 280 miljoen dollar te betalen, anders zullen twee grote steden in Engeland en Amerika gebombardeerd worden met gestolen waterstofbommen.


Largo heeft er voor gezorgd dat zijn handlanger Angelo Palazzi een gezichtstransplantatie heeft ondergaan, zodat hij als twee druppels water lijkt op NAVO-piloot François Derval. Als Palazzi een bommenwerper heeft gekaapt en het toestel op een afgesproken punt in zee heeft laten storten, doodt Largo zijn ingehuurde piloot. Largo's kikvorsmannen camoufleren het gezonken vliegtuig en brengen de nucleaire wapens naar een onderzeese opslag.


In Nassau ontdekt Largo dat hij wordt geobserveerd door James Bond. Vooralsnog hoeft de nummer twee niets te vrezen, want zolang Bond niet weet waar het gestolen vliegtuig is en de gestolen bommen, kan hem niets gemaakt worden.

Maar als de deadline nadert, en Largo de bommen tevoorschijn haalt, blijkt dat Bond is geïnfiltreerd in zijn onderwatercrew. Largo betrapt de geheim agent en sluit hem op in de onderwateropslag. Terug aan boord van zijn jacht de Disco Volante betrapt hij ook zijn minnares Domino die de CIA probeert in te seinen. Largo is woedend op Domino en treft voorbereidingen om haar te martelen.


Maar dan wordt hij gewaarschuwd door Kutze, de atoomgeleerde die hij in dienst heeft. Kutze vertelt dat de bommen op scherp staan, en dus verdwijnen Largo en zijn mannen weer onder water voor de laatste voorbereidingen.

Daar verschijnt plots Bond, ondersteund door de duikers van de Amerikaanse Marine. Het lukt ze in ieder geval één van de bommen te bemachtigen, maar Largo weet te ontkomen met de Disco Volante. Hij transformeert zijn jacht tot een ultrasnelle draagvleugelboot. Maar als het anker wordt gehesen, weet Bond via die weg net op tijd aan boord te komen.

Als de Disco Volante in volle vaart over de oceaan raast, gaat Bond het gevecht aan met Largo. De twee zijn goed aan elkaar gewaagd, maar toch lijkt Largo aan de winnende hand. Als hij Bond in een benarde positie heeft gebracht, richt Largo een pistool op de geheim agent. Maar vlak voordat hij de trekker overhaalt, wordt Largo in de rug aangevallen — Domino heeft een harpoenpijl in zijn rug geboord.


De stervende Largo heeft nog een laatste troef achter de hand. Hij werpt zijn lichaam over het bedieningspaneel van de Disco Volante, waardoor deze onbestuurbaar wordt. Het jacht vaart in noodtempo op een koraalrif af. Bond, Domino, en haar redder Ladislav Kutze, springen net op tijd overboord. De Disco Volante vaart te pletter tegen de rotsen en explodeert.

<<< Terug naar THUNDERBALL