Alex Dimitrios

Acteur: Simon Abkarian
Film: Casino Royale


De arrogante Alex Dimitrios is de onderhandelaar tussen bankier Le Chiffre en een groep professionele saboteurs om de prijzen van vliegtuigfabrikant Skyfleet te manipuleren. Dimitrios woont op de Bahama's en is getrouwd met Solange.

Volgens de gegevens van MI6 werd Dimitrios in de voorafgaande dertig jaar gecontracteerd door overheden van Irak, Afghanistan, Tsjetsjeniƫ, Rwanda, Nicaragua en El Salvador. Als wapenhandelaar heeft hij banden met doodseskaders en rechtsextremistische paramilitairen. MI6 veronderstelt dat de meeste van zijn compagnons zijn vermoord.


Als Bond een gsm-nummer vindt in de eigendommen van explosievenmaker Mollaka, leidt een mysterieuze sms in de richting van Dimitrios. Daar verslaat Bond hem aan de pokertafel, waar de inzet Dimitrios' Aston Martin DB5 is. Zodoende komt James Bond aan zijn klassieke auto.

Bond achtervolgt Dimitrios naar Miami voor de betaling van een saboteur. Op de Body Worlds-tentoonstelling probeert Dimitrios 007 te doden, maar Bond weet met moeite het mes van zich af te weren en de stiletto in de buik van zijn tegenstander te drukken.